×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /www/webvol30/ok/5mqww1260jrag0x/gcsombor.org.rs/public_html/images/stories/vesti/2017/2017_12_15_tribina
petak, 15 decembar 2017 07:16

Susretanje u lepoj reči

„Susretanje u lepoj reči“, javna tribina koja se, inače, pod okljiljem somborskog Gerontološkog centra svakog meseca održava u prostoru Kluba penzionera „Selanča“, bila je u sredu, 13. decembra, u znaku izložbe umetničkih ostvarenja, te kazivanja poezije i proze troje stvaralaca koji pišu na rusinskom jeziku.

Reč je o bračnom paru Silvestaru i Serafini Makaji, kao i o Nikoli Šanti, pesniku i proznom piscu, glavnom uredniku izdavačke delatnosti vojvođanskih Rusina koju ostvaruju pod okriljem nedeljnika „Ruske slovo“ u Novom Sadu. 

Silvester Makaji, skulptor i likovni pedagog u penziji izložeio je petnaest slika rađenih uglavnom u tehnici ulja na platnu, kao i četiri nove skulpture u metalu, a osim o  o svom umetničkom konceptu govorio je i prozaide objavljene na strabnicama knjige „Stupa“. Serafina Makaji, takođe penzionicani prosvetni radnik, izložila je slike rađene uljem na staklu, a kazivala je humorističku prozu, kao i pesme za decu, i to na rusinskom jeziku. 

Veoma toplo je bio prihvaćen i nastup uglednog rusinskog pesnika, esejiste i proznog pisca Nikole Šante, njegovo mudro slovo o duši i o dobroti potvrđuji svoja načela i kazuivanjem pesama sa strabnica svoje poetske zbirke.  

O nama

Gerontološki centar "Sombor" je institucija od posebnog društvenog interesa, koja se bavi socijalnom zaštitom penzionera i svih starih lica.

Kako kažu podaci ahrivske građe, koreni ove institucije datiraju još iz prve polovine 18. veka...

Čitaj dalje

Usluge

Ugostiteljstvo i smeštaj "B" kategorije, za prolazne goste, su dodatne delatnosti ove Ustanove.

Smeštajni kapacitet čine ležajevi u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama, te apartmanima...

Čitaj dalje

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo. More details…