četvrtak, 31 avgust 2017 09:44

Pod okriljem Gerontološkog centra Sombor: Slike i slovo ljubavi

 Peta javna tribina, koja se, inače, u prostoru Kluba penzionera  „Selenča“, a pod okriljem Doma penzionera na Prvomajskom bulevaru svakog meseca održava pod nazivom „Susret u lepoj reči“, održana u sredu, 30. avgusta, bila je u znaku samostalne izložbe umetničkih ostvarenja Marije Maričić, članice „Likovne grupe '76“ i prezentacije izbora iz bogatog pesničkog opusa Desanke Maksimović. 

Marija Maričić je izložila dvadesetak slika (ulja na platnu), uglavnom sa tematikom iz ravničarskog pejzaža, nekoliko dela rađenih slamom, kao i oslikane flaše. O odlikama njenog likovnog opusa govorio je urednik i voditelj ove manifestacije David Kecman Dako.

Tokom celovečernjeg književnog programa izbor iz poezije velike srpske poetese Desanke Maksimović, ponajviše o ljubavi,  kazivala je Cecilija Tomić, nekadašnja spikarka na talasima Radio Sombora i Radio Novog Sada. 

Ostvareni kao celina, oba programa, izložba i poetsko veče, naišla su na veoma lep prijem prisutnih poštovalaca i likovne umetnosti i književnosti.

O nama

Gerontološki centar "Sombor" je institucija od posebnog društvenog interesa, koja se bavi socijalnom zaštitom penzionera i svih starih lica.

Kako kažu podaci ahrivske građe, koreni ove institucije datiraju još iz prve polovine 18. veka...

Čitaj dalje

Usluge

Ugostiteljstvo i smeštaj "B" kategorije, za prolazne goste, su dodatne delatnosti ove Ustanove.

Smeštajni kapacitet čine ležajevi u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama, te apartmanima...

Čitaj dalje

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo. More details…